Hvad koster det at få fældet et træ: 5 ting, der påvirker prisen

Træfældning er ikke altid nogen nem opgave, som du kan løse selv. Måske læner det store træ i haven snart så langt ind mod huset, at det kan gå rigtig galt, hvis du selv giver dig i kast med at fælde træet uden erfaring for eller viden om, hvordan man egentlig skal bære sig an. Og sikkert også uden det rigtige udstyr.

Derfor er det en god idé at søge råd og hjælp hos professionelle. Måske viser det sig, at det slet ikke er nødvendigt at fælde dit tre. Det kan jo være, at træet kan stå flot og uden at skygge for meget for huset, hvis du bare får det beskåret. Men det kan også være, at det helt rigtige er at få det fældet, og i nogle tilfælde er det eneste rigtige at få professionel hjælp.

Virksomheder, der lever af at fælde træer kan ofte løse de mest komplekse opgaver for dig. Både, hvis træet skal fældes på traditionel vis nede fra jorden, hvis der er behov for at gribe opgaven an fra toppen og fælde træet i mindre bider, eller hvis der er behov for nogle maskiner til opgaven.

Hvad koster en træfældning?

De fleste mennesker, der vælger at fælde deres træer selv, gør det ofte, fordi de tror, at professionel hjælp vil være alt for dyrt. Men det behøver ikke at være tilfældet. Prisen for en træfældning starter typisk ved 800-1000 kroner, og så er der flere ting, der afgør, hvad den endelige pris bliver.

De fleste træfældere giver dig gerne et uforpligtet tilbud på din opgave, så det er en god idé at indhente forskellige tilbud. Men før du gør det, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Prisen på en træfældning bliver nemlig påvirket af særligt fem ting:

1.  Træets tykkelse

Det siger næsten sig selv, at størrelsen på træet er afgørende for prisen. Når du indhenter tilbud er det derfor en rigtig god idé, at du kender træets tykkelse, der hvor det typisk skal skæres. Tag derfor dit målebånd og gå ud og må tykkelsen på dit træ 1,5 meter over jorden.

2. Træsorten

Træer er forskellige både i højde, i bredde og i omfang. Men de forskellige træsorter har også forskellige egenskaber og dimensioner, som kan påvirke prisen på en fældning. Så sørg for at have styr på sorten, når du indhenter tilbud.

3. Træets placering

Står træet midt i et åbent område, og kan det falde sin fulde længde uden at ramme noget, eller er der risiko for, at de rammer bygninger eller buske og bede i haven? Træets placering er altafgørende. Det kan nemlig have betydning for, hvordan træet skal fældes. Beskriv derfor træets placering bedst muligt, og hvis du kender din haves mål, og er opmærksom på, hvad der skal beskyttes, er det også godt at oplyse.

4. Træets grene

Nogle træer har meget store grene både langs stammen og i kronen. Nogle grene kan være så store, at det er nødvendigt at skære dem af og fire dem ned, før man falder selvet træet. Se derfor efter, om der er behov for at fjerne store, tunge grene, eller om træet kan væltes, som det er.

5. Bortskaffelse af træet

Indtil nu har du jo haft opbevaret dit træ midi i haven, men træet forsvinder jo ikke af at blive fældet. Typisk står du tilbage med et stort stykke massivt træ, som du nu skal finde ud af, hvad der skal ske med. Måske skal du bruge det til brænde til bål eller brændeovn. Eller måske vil du helst bare af med det. 

Når du har styr på ovenstående, er du faktisk klar til at indhente tilbud. Og vi har gjort det rigtig nemt for dig. Vi har nemlig fundet en prisberegner, hvor du ved at indtaste de fem oplysninger, vi har nævnt her, kan finde ud af, hvad det cirka vil koste at fælde dit træ.

Ikke alene det, men du kan også bruge prisberegneren til at indhente tilbud. Det hjælper vi gerne med. Helt uforpligtende. 

Så smut ud i haven allerede i dag og noter oplysningerne om dit træ ned, så har du allerede overstået den mest besværlige del af din træfældning.

Menu
Top